Kamado bono istorija

Iš istorijos žinome, kad senovės žmonės maistui gaminti naudojo molinius indus, todėl molio puodus archeologai rado kiekviename pasaulio kampelyje. Kinijoje buvo atrastas vienas seniausių molinių puodų – daugiau nei 3000 metų. Šie apvalūs moliniai puodai laikomi šiuolaikinių KAMADO kepsninių protėviais.

Per šimtmečius žmonės tobulino ir modifikavo šiuos paprastus molinius puodus, kad paruoštų įvairius patiekalus ir juos gamintų įvairiais būdais. Indai pradėjo naudoti molines krosnis ir ryžių garlaivius Japonijoje.Tai ryžių garlaivis, naudojamas specialiose japonų namų apeigose. Mushikamado – apvalios formos indas, gaminamas iš molio, turėjo kupolo formos dangtį ir buvo labiausiai paplitęs Pietų Japonijoje. Senovėje japonai pasiūlė idėją pakoreguoti virimo temperatūrą gerinant mushikamado struktūrą dujų vožtuvu ir vietoj malkų deginant anglį. 

KAMADO BONO kepsninė išsivalo pati. Jei plausite vandeniu, perforuota grotelių siena sugers visą įeinantį skystį, todėl to daryti nereikia. Iškepę uždarykite grilio dangtį ir du oro vožtuvus. Prieš kitą kepimą išvalykite groteles specialiu plovikliu ir vieliniu šepečiu, kad išvalytumėte KAMADO BONO. Reguliariai tikrinkite, ar visos tvirtinimo detalės yra sandarios.

Nustebsite, kaip lengva kepti tikrus kepsnius 180–250 ° C temperatūroje – tiesiog uždarykite grilio dangtį. Visus kitus darbus atliks KAMADO BONO kepsninė. Virimo metu KAMADO BONO turi būti uždengtas. Tikrindami arba perkeldami maistą, kuo greičiau uždarykite KAMADO BONO dangtį, kad palaikytumėte pastovią kepimo temperatūrą, o tada galėsite reguliuoti kepimo temperatūrą per oro vožtuvą. Per daug atidarius dangtį, liepsna pakils ir kepimo temperatūra pakils. Šiuo atveju maistas nebus iškeptas. Be to, atminkite, kad atviros liepsnos negalima palikti be priežiūros.

Kamado bono receptai yra įvairiausi, dėl to galite pasigaminti visiškai daug ir skirtingų patiekalų. Nepatikėsite, bet galima pagaminti ne tik žuvies ir mėsos patiekalus, bet ir desertus ir kepinius.

Tai yra puiki investicija, nes maistą Kamado Bono galima gaminti tiek žiemą tiek vasarą, o maistas bus daug sveikesnis, sultingesnis ir greičiau bei paprasčiau pagaminamas.

One Comment on “Kamado bono istorija”

  1. mums kažkaip neprilipo kamado.. pardavėm. tokiai kaip pramogai tai viskas tvarkoj, bet reikia prisiruošti, patiekalų idėjų prigalvotgi.. žmonai viskas gaunasi lengviau tiesiog puoduose ir keptuvėse.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.