Kaip iškepti kūčiukus?

Gaminant kūčiukus pagal šį receptą jums reikės:

  • 150 ml šilto vandens;
  • 3,5 g sausų mielių;
  • 6 šaukštų cukraus;
  • 250 g miltų;
  • 1 šaukšto aliejaus;
  • 70 g aguonų.

Pirmiausia į puodelį su šiltu vandeniu suberiame mieles ir įdedame šaukštą cukraus, gerai išmaišome ir paliekame šiltoje vietoje maždaug 5 minutes, kol mielės pradės lengvai putoti.

250 g miltų persijojame į didesnį dubenį, kad neliktų gumulėlių ir suberiame 15 gramų aguonų. Į dubenį taip pat supilame mielių mišinį, pridedame dar 4 šaukštus cukraus, įpilame 1 šaukštą aliejaus ir užminkome tešlą.

Kuomet tešla jau bus paruoštą, uždenkite ją rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje, kad ji pakiltų.

Kai tešla jau iškyla, tuomet ant stalo paberkite miltų ir minkykite ją, kol ji taps elastinga ir nebelips prie rankų. Jeigu tešla atrodys per minkšta , tuomet į ją dar įsijokite šiek tiek miltų ir vėl gerai išminkykite.

Iš vienos tešlos dalies suformuokite maždaug piršto storio lazdeles.

Likusias aguonas nuplikykite karštu vandeniu ir nukoškite bei spausdami šaukštu ar tiesiog ranka išstumkite iš aguonų kuo daugiau vandens. Šias aguonas sumaišykite su 1 šaukštu cukraus.

Likusią tešlos dalį plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo, šaukštu ant jos sudėkite siaurą aguonų juostelę ir suvyniokite piršto storio volelį.

Paruoštus volelius supjaustykite nedideliais gabaliukais bei sudėkite į miltais pabarstytą kepimo skardą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros ir kepkite paruoštus kūčiukus 10-15 minučių, kol jie įgaus gelsvą atspalvį. Esant reikalui galite juos pavartyti mediniu šaukštu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.