Kaip iškepti imbierinius sausainius?

Kad ir kaip butų keista, tačiau kiekvienais metais prekybininkai pradeda skelbti akcijas ir išdėlioja šventines prekes į lentynas vis anksčiau. Vieniems tokiu marketinginiai planai nerūpi nė motais. Kitiems sukelia pasipiktinimą, kad šventes paverčia prekybininkų karais, pamirštant tikrąją jų prasmę. O dar kitiems yra tiesiog visiškai neįdomu, kas vyksta aplinkui. Tačiau tiems, kurie negali sulaukti tikrųjų švenčių pradžios ir bent šiek tiek nori į namus įnešti jaukumo – turime pasiūlymą.

Tam, kad jūsų namuose atsirastų „Kalėdinio kvapo“, pasidalinsime su jumis imbierinių sausainių receptu, kurie tiesiog tirpsta burnoje. O juk ir vaikams bus tikrai smagu puošti ir dekoruoti imbierinius žmogeliukus kartu su savo tėveliais. Namai iškart prisipildys šventinio laukimo atmosferos!

Norint išsikepti imbierinius sausainius jums reikės:

  • 700 g. miltų;
  • 3 kiaušinių;
  • 130 g. cukraus pudros;
  • 150 g. sviesto;
  • 180 g. medaus;
  • 1,5 v. šaukšto meduolių prieskonių;
  • 1,5 v. šaukšto kakavos;
  • 1,5 a. šaukštelio nugesintos sodos arba kepimo miltelių;
  • maistinių dažų ir kitų papuošimų.

Pirmiausia nedideliam puodelyje pakaitinkite sviestą, medų, kakavą bei meduolių prieskonius. Kai visa masė pravės, tuomet į ją suberkite cukraus pudrą ir gerai išmaišykite.

Į dubenį persijokite miltus su kepimo milteliais (jei naudosite sodą, ja pirmiau nugesinkite ir supilkite į atvėsusią sviesto – medaus masę).

Į persijotus miltus supilkite iki kambario temperatūros atvėsusią masę, įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir suminkykite tešlą. Suformuokite rutuliuką ir palikite jį maždaug 15 minučių.

Kuomet tešla „pagulės“, iškočiokite ją maždaug 3-5 mm storio ir su turimomis formelėmis išpjaukite sausainius. Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi ir dėkite į ją sausainius.

Kepkite 180-200 °C temperatūroje apie 8-10 min.

Meduoliams atvėsus galėsite juos dekoruoti turimais papuošimais ir glajumi.

Glajui pasigaminti paimkite 2 kiaušinius, atskirkite trynius nuo baltymo ir baltymus gerai išplakite. Kuomet baltymai bus išplakti, palaipsniui pilkite į juos cukraus pudrą, kol gausis tirštoka masė. Į gautą masę dar galite įlašinti citrinos sulčių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.